PlayStation 4 Nasıl Olacak ?

reklam

PlayStation 4 hakkında her geçen gün ortaya yeni bir iddia daha ortaya atılıyor. Son dedikodu ise yeni konsolun DualShock kol kullanmayacağı yönünde.



2 Analog çubuk, D-Pad, L1, L2, R1, R2, Kare, Üçgen, Daire ve X, 1997 yılından beri yani tam 16 yıldır oyuncular bu tuşlarla oyun oynuyor. PlayStation 1 ile hayatımıza giren DualShock oyun kolları aradan geçen 16 yılda renk, ağırlık, bağlantı konusunda değişiklikler yaşasa da genel tuş dizilimi hiç değişmedi. Tuş diziliminde yaşanan tek fark DualShock 1 ve DualShock 2'de bulunan analog çubukları aktif, pasif konuma geçiren analog tuşu yerine PlayStation 3 arayüzüne giriş çıkışı sağlayan tuşun gelmesi olmuştu.
Ancak görünen o ki PlayStation 4 ile birlikte bu alışkanlığımız değişebilir. Oyun konsollarının en iddialı iki ismi PlayStation ve XBOX'ın yeni modelleri hakkında her geçen gün yeni iddiaların ortaya atıldığı bu günlerde İngiltere'den gelen bir iddia ise oldukça ses getirecek gibi görünüyor.
Computer and Video Games sitesinin yaptığı habere göre, Sony yeni nesil oyun kollarının testine çoktan başladı bile. İddiaya göre Sony'nin yeni nesil oyun kollarında dokunmatik bir panel de yer alacak. Sony'nin PS Vita'ya benzer bir arabirimi PlayStation 4'e yerleştirmeyi düşündüğünü belirten CVG, bu sayede iki platformu bir araya taşıyarak kullanıcılara aynı deneyimi her iki platformda da yaşatmayı düşündüğünü belirtti.
Bu kolun henüz hazır olmadığını ya da Sony'den yapılan bir açıklama ve ya sızdırılan bir bilgi olmadığını bu yüzden bu bilgilerin sadece dedikodu olduğunu belirtelim. Ama görünen o ki bu iddialar gerçek olursa Sony PlayStation 4 ile oyun alışkanlığımızı bir hayli değiştirebilir.

Etiketler: , , , , , , ,

tekrartekrarizle.blogspot.com:
Tv Yaşam,Güncel Blog,Güncel,Son Bölüm İzle , Canlı İzle, Tek parça Full Hd İzle ,Tekrarını izle ,

0 yorum