Burun Estetiği Nedir Nasıl Yapılır

reklam


Burun Estetiği Nedir Nasıl Yapılır


Burun, estetik görünümlü olmasının yanında vücut için hayati fonksiyonları olan, yüzümüzün merkezindeki önemli bir organımızdır. Doğuştan, travmatik ya da yetersiz burun ameliyatları sonrasında burun iç ve dış yapısından kaynaklı bazı sorunlar kişinin sağlıklı nefes almasını etkileyerek yaşam kalitesini düşürmektedir. Burnun hava kanallarının açık olup olmaması sağlıklı solunum yapmamızı belirleyen önemli bir faktördür.
Burnun orta bölmesi olan septum kısmının eğriliği, geniz eti ve etlerin büyümesi nefes kalitesini direkt olumsuz etkilemektedir. Burnun iç yapısındaki bozukluklar kadar dış görüntüsündeki deformasyonlar da burun tıkanıklığı üzerinde etkilidir. Burunda eğrilik, burun ucunda düşüklük, burun yan duvarlarının güçsüz ve desteksiz olması burun dış görünümünde sağlıklı nefes almayı bozan etkenlerdir. Bu nedenle burun tıkanıklığında burnun iç ve dış yapısı birlikte değerlendirilir. Doğal ve estetik görünümü yüz ifadesini ve kişinin psikolojisini etkilerken, nefes kalitesi gibi işlevsel fonksiyonları vücut sağlığını etkilediği unutulmamalıdır.
Burun Tıkanıklığının Düzeltilmesi İçin Neler Yapılabilir? Burun estetiği ya da revizyon burun estetiğinde burun tıkanıkları mutlaka dikkate alınarak ameliyat gerçekleştirilir. Ameliyatta burun ucu doğal görünümü ve hava kanallarını destekleyici bir pozisyona ve şekle getirilmekte, burun boyutu yeniden oluşturulmakta, burun yan kanatları güçlendirilmekte, burun kanallarını tıkayan etler ve diğer yapılar ortadan kaldırılmakta, eğri burun kemiği düzeltilmektedir. Nefes darlığına son veren bu ameliyat genel anestezi altında 2 ya da 3 saatte yapılmaktadır. Hasta operasyon sırasında ağrı ve acı hissetmez ve içeriden atılan dikişler nedeniyle izler burun içinde kalır. Dikişler birkaç gün sonra kendiliğinden düşer. Burun 3 ila 6 ay içinde tam olarak iyileşerek yeni, doğal, yüzle uyumlu ölçülerine kavuşur. Hastanın nefes tıkanıklığı sorunu ortadan kalkar. Rahat nefes alabilen hasta, gece uykusuzluk çekmez ve uykusu düzene girer.

Etiketler: , , , , ,

tekrartekrarizle.blogspot.com:
Tv Yaşam,Güncel Blog,Güncel,Son Bölüm İzle , Canlı İzle, Tek parça Full Hd İzle ,Tekrarını izle ,

0 yorum