Galaxy S4 ile Galaxy S3 Arasındaki Farklar

reklam


Galaxy S4 ile Galaxy S3 Arasındaki Farklar




Güncel Fiyat Listeleri İçin Linke Tıklayın
S4 ve S3 videolarını izlemek için soldaki linke tıklayın



Samsung’un merakla beklenen 2013 model gözde Android telefonu Samsung Galaxy S4 New York’ta düzenlenen Unpacked etkinliğiyle birlikte resmiyet kazandı.
Samsung Galaxy S4′te 4.99 inç Full HD Super AMOLED ekran yer alıyor. Bu ekran 441 ppi‘lik piksel yoğunluğuyla keskin bir görüntü kalitesi sunuyor. Ve bu ekran eldivenle de kullanılabiliyor.
130 gr. ağırlığındaki kasa polikarbondan yapılmış, siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneğiyle geliyor. Telefon kablosuz bağlantı destekleri açısından bir hayli zengin: 802.11a/b/g/n/ac Wi-Fi, Bluetooth 4.0, IR LED port, MHL 2.0, 4G LTE Samsung Galaxy S4′te mevcut.
Samsung Galaxy S4′ün içinde piyasaya çıktığı bölgelere göre değişecek şekilde Exynos 5 veya Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci yer alacak. Türkiye’de piyasaya çıkacak olan modelde yüzde 99.9 Exynos 5′in bulunmasını bekleyebiliriz. Ayrıca Samsung Galaxy S4′te 2 GB RAM, 16/32/64 GB dahili bellek seçenekleri yer alıyor. 2600 mAh kapasiteli bataryanın bu telefon için oldukça memnun edici. Öte yandan telefonda aralarında kızılötesi hareket, sıcaklık ve nemin de bulunduğu sekiz farklı sensör yer alıyor.
Samsung Galaxy S4′ün arkasında 13 megapiksel kamera yer alıyor. Bu kamera geçen yılın modeline göre gelişmiş özelliklerle geliyor. Öncelikle Samsung, Galaxy Camera’dan bazı menüleri ve seçenekleri ödünç almış; ekran üzerinde görüntülenen mod kadranı ve birkaç sahne modu bunlar arasında yer alıyor. Eraser olarak adlandırılan özel bir mod birkaç tane kareyi art arda yakalıyor ve daha sonra arka planda hareketi otomatik olarak farkedip bunu hemen siliyor. Böylelikle elinizde arkadan kimsenin geçmediği, tertemiz kareler kalıyor. Bunun dışında Samsung DualShot adı verilen yepyeni bir özelliği de kamerayla birlikte sunuyor. Bu özellik sayesinde hem ön hem de arka kameralarla aynı anda fotoğraf çekiliyor; önceden yüklenmiş çeşitli şablonlar yardımıyla birini diğerinin içine iliştirmek mümkün oluyor. DramaShot özelliğiyse art arda çekim yapmanızı ve bunları birleştirmenizi sağlıyor. Cinema Photo ise art arda çekilen bir dizi karenin yardımıyla, fotoğrafın sadece belirli bir bölümünün hareketli şekilde çıkmasını mümkün kılıyor, yani elinize GIF benzeri bir resim geçiyor.

Samsung Galaxy S4 Android 4.2.2 ile geliyor. Ancak bundan daha önemlisi Samsung’un Android’in üstüne ekledikleri. Şirket birçok farklı yazılımı Galaxy S4 ile birlikte bir paket hâlinde sunuyor. S Translator uygulaması mesajları ve e-posta iletilerini farklı diller arasında çeviriyor, ne yazık ki Türkçe desteği henüz yok. “Air Gestures” olarak adlandırılan bir özellik fotoğraf galerisinde gezinme veya bir web sayfasında kaydırma işlemlerini ekrana dokunmadan, eli havada hareket ettirerek yapma fırsatı sunuyor. “Air View” özelliği parmağınızı ekran üstünde havada bekleterek bir e-posta veya takvim kaydına ait ön izleme niteliğinde bilgilere ulaşmanızı sağlıyor. Benzer özellik Galaxy Note II’de S Kalem ile birlikte gerçekleştiriliyor. Bu arada “Smart Pause” ve “Smart Scroll” olarak adlandırılan işlevler de göz hareketlerinin telefon tarafından izlenmesi yardımıyla videoyu duraklatma ve herhangi bir web sayfasında aşağı doğru kaydırma imkanlarını sunuyor.

Samsung Galaxy S4 ile birlikte gelen yepyeni bir işlev olan S Health, adı üstünde bir sağlık uygulaması. Galaxy S4′te adımsayar, termometre ve nemölçer gibi sensörler yer alıyor. Bunların yardımıyla ortam şartları, kullanıcının hareketiyle ilgili detaylar Galaxy S4 tarafından saptanabiliyor. Ne kadar yediğinizi veya kaç saat uyuduğunuzu uygulamaya girerek sağlıklı bir yaşam için uygun bir program çıkarabilirsiniz. Bu arada Samsung Galaxy S4 ile birlikte çalışan S Band adlı bir bileklik yardımıyla telefon cebinizde olmasa bile vücudunuzla ilgili verileri almaya devam edebilirsiniz. Bilgiler Bluetooth aracılığıyla S Band ile Galaxy S4 arasında eş zamanlanabiliyor.
Samsung Galaxy S4′te yer alan kızılötesi port WatchOn uygulamasının çalışmasını sağlıyor. Bu uygulamanın Türkiye’de satılacak Galaxy S4′lerde bulunup bulunmayacağından emin olmasak da, Galaxy S4′ü evrensel uzaktan kumanda ve elektronik TV rehberi olarak kullanma fırsatı verdiğini belirtelim.
Samsung Galaxy S4′ün bir başka yenilikçi özelliği olan Group Play herhangi bir şarkı veya fotoğrafı yakındaki herhangi bir Galaxy S4 sahibiyle hemen paylaşma fırsatı sunuyor. Ayrıca bu işlev yardımıyla Asphalt 7 veya Gun Bros 2 gibi oyunları karşılıklı olarak oynamak da mümkün oluyor. Gelecekte bu işlevi destekleyen daha fazla oyun görebiliriz. NFC de telefonun temel bağlantı özelliklerinden biri olmaya devam ediyor.
Samsung, Galaxy S4 ile birlikte donanım açısından beklentileri karşılıyor. Karşımızda daha iyi ekrana, kameraya, işlemciye ve diğer teknik özelliklere sahip bir akıllı telefon duruyor. Ayrıca Samsung’un yazılım alanındaki yenilikçi yaklaşımının Galaxy S4′te de devam ettiğini görüyoruz.

Galaxy S4 ve Galaxy S3 karşı karşıya

Samsung’un merakla beklenen akıllı telefon Samsung Galaxy S4 nihayet resmiyet kazandı. Geçen yılın akıllı telefonu Samsung Galaxy S3′e göre önemli sayılan artırımlarla gelen bu akıllı telefon birçok kullanıcıyı tatmin edecektir. Samsung yine Pentile teknolojili Super AMOLED ekranı tercih ediyor, ancak Full HD çözünürlük sayesinde bu ekranın renk konusunda yarattığı rahatsızlığın etkileri biraz daha azaltılabilir.
Samsung Galaxy S4 ile Samsung Galaxy S3′ün sahip olduğu teknik özellikleri karşılaştırdığımızda Galaxy S4′ün artıları daha net şekilde anlaşılıyor. İşlemcinin çekirdek sayısı, RAM, ön ve arka kamera gibi unsurlarda yapılan geliştirmeleri görüyoruz. Samsung Galaxy S4 bu artırımlar sayesinde beraberinde gelen birçok yazılım işlevini sorunsuz şekilde çalıştıracaktır. Bu arada telefonda pil kapasitesinin 2600 mAh’e çıkarıldığını görüyoruz. Samsung Galaxy S3′ün bataryasına göre yüzde 20-25 arasında bir artış söz konusu, aslında 1080p ekranın olduğu bir ortamda da bu gerekirdi.
Samsung Galaxy S4′ün ekranı büyümüş olsa da, telefonun boyutlarının Galaxy S3′ünkinden fazla olmadığı, hatta genişlik ve kalınlık gibi unsurlar bakımından geride olduğu görülüyor. Her iki telefonun uzunluğu da aynı tutulmuş. Kalınlığın 8 mm.’nin altına indirilmiş olması tabii ki Galaxy S4′ün cepte biraz daha rahat taşınmasını sağlayacaktır.


Birçok kişinin merakla beklediği Samsung s4 sonunda Türkiye satışına sunuldu. Sizler için S3 modeli ile arasında bulunan farklılıklar hakkında bilgi vereceğiz.
TASARIM
Galaxy S4 tasarım olarak geçen yılın amiral gemisi Galaxy S3 ile oldukça benziyor. Şirket tasarım olarak çok büyük bir değişikliğe gitmemiş gibi görünüyor.
s4
Ekranın daha büyük olması için kenar kısımlarda inceltilmiş olan 5 inç ekran konumlandırılmıştır. Galaxy S3′ü tasarım olarak andıran cihaz genişlik ve Home tuşu tasarımı ve yerleşmesi konusunda Galaxy Note 2′ye benzemiş.İlk gördüğümde bende S4 de ne gibi farklılıklar yapıldığını merak ediyordum, ama istenilen gibi bir sonuç ortaya çıkmadığını görüyoruz.
incelik
İncelik bakımından bir değişiklik göremekle birlikte, arka kısımda bulunan plastik kapağı aynı daha kolay bataya çıkamak,hafıza kartı takmak için kullanım kolaylığı olduğu sölenen bir kapak modeli olarak bilinmesine rağmen çok kalitesiz duruyor.
s4ekran
Ekran olarak S3′e göre daha büyük olması cihazın daha fazla ağırlaşması yerine, Samsung s3 cihazına göre daha hafif olması birçok kişi içinde oldukçe beğeni alan bir durum gibi. Ekran görünümü ve içerikleri birbirine benzemekte ve yeni özelliklerde ortaya çıkmaktadır.
s4kamera
Arka kısımda yapılan değişiklik flash kısmı direk Kamera merceğinin altına alınırken, ses çıkış yeri kaldırılmış, Samsung yazısı ve kapağı aynı özellik ve konumda olarak üretilmiş. Teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi piyasada bulunan telefon miktarı ve yeni cihazları çıkması şuan aldığınız telefonun 2 ay sonra fiyatında ciddi düşüşler yaşanmaktadır.
Samsung AMOLED teknolojisi ilk günlerden bu yana oldukça yol kat etti.
yans4
441 ppi yoğunluktaki Full HD paneli net görünürlüğü ve görüntüleme açısından birinci sınıf. AMOLED paneli kullanıcı arayüzü Touchwiz ile doymuş ve neşeli renk düzeni ile vurgulanmış. Galaxy S4 görüntü olarak gerçekten en iyi akıllı telefonlar arasında yer alıyor.Önceki versiyonlarda kapanma sorunundan dolayı büyük kayıplar yaşayan samsung sorunu ivedi bir şekilde çözerek mağdur kişileri bu durumdan yeni güncellemesi ile kurtardı.
s4hardware-aa
ABD ve bazı pazarlarda Snapdragon 600 versiyonu ile geliyor. Adreno 320 GPU grafik özelliğine sahip cihaz, bu kriterler ile AnTuTu testlerinde 25.000 sonucu ile oldukça başarılı bir performans sergiledi. Bunu aşağıdaki resimde de kolayca görebilirsiniz.
s4perfo
s4 hoparlörü o kadar etkileyici değil doğrusu, diğer markaların arasın HTC serisi cihazların daha yüksek ses performansı sağladığı ve bu nedenle S4′ün birçok yerde eleştiri almasına karşı kullanıcı mağdur etmeyecek kadar ses ve olanak imkanı sunabilmektedir.
s4pil
Pil ömrü S3 serisinde aşırı kullanılmadığı taktirde 2 gün giderken,kullanıma bağlı olarak 1 güne kadar bu süre inebilmekteydi. S4 serisinde ise 500 mAh fazla 2600 mAh pil özelliği ile geliyor. Ancak Galaxy S4 daha büyük bir ekran ve daha güçlü işlemciye sahip olduğu için aradaki fark o kadar da önemli görülmüyor.
Galaxy S4 Çift Kamera (video ve sohbet için)
En çok beklenen özelliği arasında Çift Kamera özelliği sayesine birçok kişinin dikkatini çeken S4 kamera görevinin yanısıra birden fazla görevide aynı anda yürüyebiliyor.Viode çekimlerinde aynı anda 2 kamerayı aktif etmeniz mümkün, arka kısımla başka kişiyi çeker
Samsung düzenlediği etkinlikte Galaxy S4′ü tanıtırken ilk bombası Çift Kamera özelliğinde oldu. Ön ve arkada bulunan çift kamera özelliği ile kamera görevinin yanısıra çok sayıda görevi de yerine getiriyor. Mesela video çekerken aynı anda iki kamerayı da kullanabilirsiniz. Yani video çekimi yaparken aynı anda kendinizi de çekmeniz mümkün olacak.
s4cift
s4drama
Galaxy S4 Dram Shot
Oldukça farklı kamera özelliği daha ilk kez Samsung S4 ile sizle! Dram Shot özelliği sizin Galaxy S4 ile birkaç saniye içinde yüzlerce fotoğraf çekmenize olanak tanır. Dram Shot ile bu işlemin farkı ise S4 tek bir epik, resim oluşturmak için aldığı resimleri bir kolaj oluşturacak olmasıdır.S3 telefonlarda hızlı fotoğraf çekme özelliği varken telefonun bazen aşırı kasması güncelleme sorunu ile ilgili olduğunu düşündürüyor.
s4kaldir
Galaxy S4 Eraser
İşte bir kamera özelliği daha, ama bu son kamera özelliği. Eraser aslında müthiş bir uygulama. Resim çektiğiniz zaman istemediğiniz görüntüleri bu özellikle resimden silebiliyorsunuz. Ayrıca bunun yanısıra çektiğiniz resimde arka planı kaldırarak istediğiniz bölümü ön plana alabilirsiniz.Photoshop derdi olmadan kolay ve hızlı bir şekilde bu işlem ile istediğiniz görünümü elde edebiliyorsunuz.
s4yazilim
YAZILIM
Samsung Galaxy S4,TouchWiz kullanıcı arayüzü ile Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi özelliklerine sahip. TouchWiz arayüzü kişisel zevk meselesi olan bir özellik. Güzel 1080p AMOLED ekranda gerçekten çok göze hoş şekilde görünen TouchWiz kullanıcı arayüzü, pürüzsüz bir deneyim sunuyor.
Daha birçok özelliğe sahip olan Samsung s4 Türkiye satış fiyatıda sonunda belli oldu.
  • Yakala.co  -  1.895,00 TL
  • Grupfoni   – 1.850,00 TL
  • Teknosa    – 2.200.00 T


Etiketler:Galaxy S3 Galaxy S4 Farklar fiyat farkı ne kadar, Galaxy S3 ile Galaxy S4 tasarım farkları neler, Galaxy s3 s4 arasındaki farklılılar nelerdir yazılım farklılıkları, Galaxy S4 ile Galaxy S3 Arasındaki Farklar Karşılaştırma Video, Galaxy S4 ile Galaxy S3 Arasındaki Farklılıklar Karşılaştırma, Galaxy S4 s3 den farklılıkları neler neler değişti özellikleri, s3 s4 arasındaki farklar neler tasarım yazılım uygulama farklılıkları neler türkiyedeki fiyatı ne kadar olacak

Etiketler: , , ,

tekrartekrarizle.blogspot.com:
Tv Yaşam,Güncel Blog,Güncel,Son Bölüm İzle , Canlı İzle, Tek parça Full Hd İzle ,Tekrarını izle ,

0 yorum