Galaxy S3 ile general mobile discovery Arasındaki Farklar

reklam

Galaxy S3 ile general mobile discovery Arasındaki Farklar



Güncel Fiyat Listeleri İçin Linke Tıklayın
Detaylı Analiz videolarını izlemek için  linke tıklayın

gmdiscovery galaxys3 zps93f4dac3 Samsung Galaxy S3 ile General Mobile Discovery Kıyaslaması

Merhaba değerli ziyaretçiler bugün sizlere bu hafta cep telefonu piyasasına bomba gibi düşen bir Android işletim sistemli telefondan bahsedeceğim. General Mobile Discovery modeli teknik özellikleri ile Samsung Galaxy s3 modelinden aşağıda kalmayan bir telefon. Sahip olduğu güçlü donanımsal özellikler ve 4.7″ 1280×720 çözünürülükte IPS plus ekranıyla çok dikkat çekici bir model. Dünyanın en ince Android telefonu olma özelliğini taşıyan telefon General Mobile ve Telpa işbirliği ile tüketici ile buluştu. Satışa çıkmasının ardından en çok satan akıllı telefonlardan biri olan modelin 600 TL’lik fiyatı ile çok dikkat çekiyor.





Telefonun özelliklerine bakacak olursak;
İşletim Sistemi : Android
Android Versiyonu : Android 4.2 Jelly Bean
OTA (Over the Air) Desteği
Ekran Tipi : 4.7” HD – IPS Geniş Görüntü (178o), Kapasitif Dokunmatik Ekran
Ekran Çözünürlüğü : 1280 x 720 – 312 PPI
Renk Sayısı : 16,7 Milyon Renk
İşlemci: 1.2 GHz Quad Core
Dahili Hafıza: 4 GB
RAM: 1 GB
Harici Kart Desteği : Micro SD ile 32GB’a kadar
Kamera : 8 MP Arka Kamera – Oto Fokus ve Flash ile , 2 MP Ön Kamera
Geo-Tagging, Dokun-Odakla, Görüntü Sabitleme, Yüz ve Gülücük Yakalama, HDR
Standart Özellikler : Titreşim, Eller Serbest
270 Saat Bekleme
12 – 14 Saat Konuşma
40 Saat Müzik Çalma
4.5 Saat Video Oynatma
5.5 Saat Webde Gezinme
Pil : 1800 mAh/Lityum-ion
Şarj Girişi : Micro USB
Sensörler : Yakınlık Sensörü, G Sensör, Işık Sensörü, Gyroscope, A-GPS, Dijital Pusula
Bağlantılar : EDGE, GPRS, 3G, HSPA+, Bluetooth, WiFi, SMS, MMS, GPS
Frekanslar : 2G network : GSM 850/900/1800/1900 MHz – SIM1 & SIM2 3G network : WCDMA 900/2100 MHz – SIM1
Wifi Desteği : 802.11 b/g/n
E-Posta Desteği : Pop3, IMAP4, SMTP, Exchange Sync, Gmail
Bluetooth Desteği : v4.0
Multi Media Desteği : Video Formatı: MP4,3GP,AVI
Video Çözünürlük: Oynatma – 1920×1080 / Kayıt – 1280×720
Ses Formatı: Oynatma – MP3,WAV,WMA,AMR / Kayıt – OGG,3GP,AMR
Kulaklık Jakı : 3,5mm
DTS Sound Desteği








Bu aralar pek çok kişiden duyuyorum, "bi telefon çıkmış Galaxy S3'den daha iyi…" diye.. İnsanlar fazla araştırmadan aralarında anlatıyorlar, şehir efsanesi gibi yani.. Nedir? ne değildir? Merak edip araştırmak gerekiyor aslında.. Marka bilinirliği, güvenilirliği, sağlamlık değerlendirmeleri yapmak gerekiyor. Aradaki fiyat farkına ve cihazı ne kadar kullanacağınıza bakmak gerekiyor.
Bende oturdum boş vaktimde araştırdım. "Neymiş bu cihaz?" diye.. Ve ilk öğrendiğim şu oldu; adı geçen cihaz Türk markası General Mobile'a ait fakat tabiki Samsung gibi kendi üretimi değil..
Devam edelim.. Birazdan aşağıda iki cihazı kıyaslayacağız artılar ve eksileri ile sıralayacağız bakalım Galaxy S3'den daha mı iyi..?

General Mobile Discovery'nin iyi yönleri;
Galaxy S3'e göre GM Discovery biraz daha inceymiş, biraz daha küçükmüş, biraz daha hafifmiş, mobil bağlantı da, 3G'de biraz daha iyiymiş, çift hat varmış ve piksel yoğunluğu biraz daha fazlaymış.
Hemen bakalım..
İncelik: GM Discovery 7.59 mm, Galaxy S3 8.6 mm. Aradaki fark 1 mm. Önemli mi? Bence değil. (Kişisel tercih meselesi.)
Boyutlar: GM Discovery 134 x 68 mm, Galaxy S3 136.6 x 70.6 mm. Yani Galaxy S3 2.6 mm daha uzun ve 2.6 mm daha geniş. Bence Galaxy S3 için dezavantaj yaratmıyor. (Kişisel tercih meselesi.)
Ağırlık: GM Discovery 125 gram, Galaxy S3 133 gram. Yani Galaxy S3, 8 gram daha ağır. Büyük bir fark mı? Siz karar verin. (Kişisel tercih meselesi.)
Mobil ve 3g: Mobil bağlantıda GM Discovery'nin hspa değerinin daha fazla olduğu söyleniyor yani daha hızlı internet sunduğu söyleniyor. Fakat, kullanıcıların internetteki yorumlarına baktığımda internet bağlantısından şikayet edenler yok değil.. Gerçi mobil operatörlerimizden ötürü ne GM Discovery ne de Galaxy S3 gerçek mobil performansını ortaya koyamıyorlar. Bize ne sunulursa onu alıyoruz yani "yavaş bir mobil internet".
3g bağlantıda aradaki fark 52 dakika. Yani 3G modunda GM Discovery 52 dakika daha fazla konuşturuyormuş. Testler nasıl yapıldı bunu bilemiyorum. İki telefonu alıp denemek gerekiyor. Gerçekten 52 dakika fark varsa bu yönden GM Discovery iyi olabilir.
Çift hat: Bu özellik için yorumum! "Olsada olur olmasada." Çift hat tercih edenler için iyi olabilir ama çin üretimi telefonların değişmez özelliği çift hattı ben tercih etmiyorum. (Bu arada GM Discovery'de karasal tv özelliği olmamasına şaşırmadım değil.) (Kişisel tercih meselesi.)
Piksel yoğunluğu: GM Discovery 312 ppi, Galaxy S3 306 ppi. Aradaki fark 6 ppi. Telefonları yanyana koymadan buna yorum yapamam. Aradaki 6 ppi ips ekranlı GM Discovery'e, Süper Amoled ekranlı Galaxy S3 karşısında büyük bir avantaj sağlar mı? Allah bilir. Şayet ben Galaxy S3'ün ekranından gayet memnunum. (Kişisel tercih meselesi.)
Samsung Galaxy S3'ün iyi yönleri;
GM Discovery'nin Galaxy S3'e karşı üstünlüklerini yukarıda gördük. Bakalım Galaxy S3'de olup, GM Discovery'de olmayan neler var?
Gorilla Glass 2, hd süper amoled, sağlam ve biraz daha büyük ekran, Nfc, Dahili fm radyo, daha fazla dahili hafıza ve hafıza arttırma olanağı,daha güçlü işlemci, daha güçlü pil, 2g ile 2 kat pil ömrü, kendine has yazılım desteği, daha fazla aksesuar seçeneği.
Galaxy S3'ün ekranı: Samsung Galaxy S3'de Gorilla Glass 2 çizilme ve kırılmaya dayanıklı ekran bulunuyor. Ayrıca Galaxy S3'ün ekranı diyelim ki kırıldı 80 TL gibi bir ücrete kırılan ekranı değiştirme imkanınız var. Ve hd süper amoled ekran kullanıldığı için Galaxy S3'de renkler daha canlı, parlak, gerçekci. İps ekran (Nexus7 tabletimden biliyorum) ise daha sönük. Tabi kırılma ve çizilmelere de dayanıklı olmadığından ileride ekran hasarı olursa tamiri çinde mi yapılıyor? Türkiye'de mi? Bunu bilemiyorum? Sadece 1 mm'lik ekran büyüklüğünün ise lafını etmiyorum.
Nfc: Samsung Galaxy S3'de yakın alan iletişim desteği yani Nfc var. Bu donanım pek çok telefonda olmuyor. İlerleyen zamanda daha yaygın kullanılacağı söyleniyor. Merak edenler Nfc'nin kullanım alanlarına bakabilirler. GM Discovery'de ise ne yazık ki (gördüğüm kadarıyla) Nfc yok.
Dahili FM Radyo: Galaxy S3'de dahili fm radyo var fakat GM Discovery'de(gördüğüm kadarıyla) yok. Çünkü hiçbir yerde bahsedilmemiş. (General Mobile'in Discovery tanıtım sayfasına da bakabilirsiniz.) Bildiğiniz gibi İphone'larda da dahili fm radyo bulunmuyor. Bu nedenle Apple serisini de hiç sevmem. (Kişisel tercih meselesi.)
Daha fazla hafıza: Galaxy S3, 16, 32 ve 64 gb dahili hafıza seçenekleri ile satılıyor. Ve hafıza kartı takarak 64 gb daha katabiliyorsunuz.GM Discovery ise 4, 16 gb dahili hafıza ile geliyor ve en fazla 32 gb'lık ek kapasite koyabiliyorsunuz. (Kişisel tercih meselesi.)
Daha güçlü işlemci ve pil: Galaxy S3'ün işlemcisi 1.4 ghz hızında, GM Discovery 1.2 ghz. Galaxy S3'ün pili 2100 mAh, GM Discovery'nin ki 1800 mAh. Her ikisinde de Galaxy S3, GM Discovery'den üstün çıkıyor. (Çok pil tüketen süper amoled ekranı unutmayın! Galaxy S3 böyle bir ekrana rağmen GM Discovery'nin önüne geçiyor.) (Kişisel tercih meselesi.)
Yazılım desteği ve Aksesuar seçeneği: Dünya genelinde 60 milyon adetten fazla sattığı söylenen Galaxy S3 için hem yazılım yönünde, hemde aksesuar yönünde sağlam bir destek bulunuyor. Şimdiden Android 5.0 sürümünü alacağı söylenen Galaxy S3, birçok dock, kılıf, kablo, aksesuar çeşitliliği ile de GM Discovery'nin önüne geçiyor. Ayrıca bildiğiniz gibi Galaxy S3'de "Akıllı bekleme", "S Beam", "En iyi fotoğraf", "Akıllı arama", "Akıllı uyarı", "Popup play", "Allshare play", "Allshare cast", "S Voice", "çoklu pencere" gibi Samsung'un özel olarak geliştirdiği yazılım özellikleri de bulunuyor.
Bilinmeyenler!
İki cihaz arasındaki farkları yukarıda gördük. Bunun haricinde pek çok özellik örtüşüyor fakat birde GM Discovery hakkında bilinmeyenler var. Yani Galaxy S3'de olup, GM Discovery'de olup olmadığı muamma özellikler listesi bulunuyor..
GM Discovery'de Wifi Direct özelliği var mı? Galaxy S3'deki bu özellik sayesinde iki cihaz arasında internet ağı olmadan bluetooth'dan kat kat hızlı dosya paylaşımları yapabiliyoruz. 
GM Discovery'de Glonass var mı? Gps'den sonraki ikinci önemli uydu konumlandırma sistemi olan Glonass Galaxy S3'de var fakat GM Discovery'de var mı?
DLNA, MHL 1.0, HDMI 2: Galaxy S3'de bulunan DLNA, MHL 1.0, HDMI 2 desteği GM Discovery'de var mı? Ürün tanıtım sayfalarında bunlardan bahsedilmemiş. 
1080p video: Galaxy S3 8 mp kamerası ile 1080p hd video kayıt edebiliyor fakat GM Discovery hakkında bilgi yok.
Ram türü: Galaxy S3'de kullanılan 1 gb ram Samsung üretimi LPDDR2. Daha az yer kapladığı, daha az güç tükettiği söyleniyor fakat GM Discovery'deki 1gb ram'in türü hakkında bilgi bulamadım.
Grafik işlemci: Galaxy S3'deki grafik işlemci ARM Mali 400. GM Discovery'nin grafik işlemcisini bulamadım.
(NOT: GM Discovery ile Galaxy S3'ün sahip olduğu fakat burada bahsetmediğim tüm ortak özelliklere aşağıda paylaştığım bağlantılardan ulaşabilirsiniz.)



Fiyat ve Özellik Değerlendirmesi!
Galaxy S3, 3 renk seçeneği ile 1200 TL civarı fiyattan satılıyor. GM Discovery ise (şuan için) siyah renk seçeneği ve 16 gb hafıza ile (sanırım 4gb satışı sonlanıyormuş) 700 TL'ye satılıyor. Aradaki fark 500 TL. Fakat bazı fırsat ve kampanyalar ile Galaxy S3'ü 1000 TL'ye de satın alabiliyorsunuz. Bu durumda aradaki fark 300 TL'ye kadar iniyor.
- Özelliklere fazla odaklanmadan "para benim için çok önemli" derseniz, GM Discovery Galaxy S3'ün yerine tercih edilebilir. (Gerçi para sizin için çok önemliyse araştırıp kampanya ve fırsatları denk getirip Galaxy S3'ü 1000 TL'ye de alabilirsiniz ama neyse..)
- Özelliklere odaklanır, aksesuar ve yazılım çeşitliliğinden faydalanmak ister, fm radyosuz yapamam, ekranıma birşey olmasın derseniz, GM Discovery bir kalemde silinir ve Galaxy S3'e daha dişli bir rakip aranmaya başlanır.. (Yada Galaxy S3 alınır.)
Kaynaklar:
İki cihaza ait kıyaslamam bu kadar. Bir kısmınız belki GM Discovery'e çok yüklendiğimi düşünecektir, eleştirecektir fakat elimden geldiğince objektif yorumlar yapmaya çalıştım.
Kaynaklarımı merak edenler aşağıdaki üç web sayfasına bakabilir, eleştiri ve kıyaslama detaylarıma o sitelerden de kontrol çekebilirler. Hatam varsa bildirin! 
General Mobile hakkında:
General Mobile bir Türk şirketi fakat Amerika'da kurulmuş! Resmi web sayfasınınTürkçe kısmında bu yazıyor fakat İngilizce kısmında Türk kelimesi geçmiyor. Herhalde bundan utanıyorlar.. 
General mobile en son Türkiye'de okullara dağıttığı tabletler ile gündemdeydi. Ürünlerini kendisi mi üretiyor? Yoksa çin'deki fabrikalarda toplama mı yapıyorlar bilmiyorum. 
Son Olarak!
Galaxy S3 Mini ile GM Discovery'i kıyasla derseniz!
Fiyat ve performans değerlendirmesi yapar kararsız kalırım. Birisi büyük ekrana sahip, diğeri küçük ekranlı. Ekran boyu fark etmiyorsa o zaman S3 mini'yi eler Galaxy S3 ile GM Discovery'i kıyaslarım. Fiyat farkına takılırsam GM Discovery ile Sony modellerini kıyaslarım. Çünkü Galaxy S3 mini özellik olarak GM Discovery'nin biraz gerisinde kalıyor. 

Fiyat karşılaştırması: Galaxy S3 Mini 760 TL / GM Discovery 700 TL.
Galaxy S4 Mini ile GM Discovery'i kıyasla derseniz!
Tekrar fiyat ve performans değerlendirmesi yapar bu sefer Galaxy S4 miniyada Galaxy S3 derim. Galaxy S4 mini özellik olarak Galaxy S3 mini gibi GM Discovery'nin fazla gerisinde kalmıyor fakat fiyat olarak GM Discovery'den biraz pahalı. Bence ekran boyunu sorun etmiyorsanız (ki GM Discovery zaten büyük ekranlı) en iyisi yine Galaxy S4 mini yerine Galaxy S3 seçmek olacaktır.

Fiyat karşılaştırması: Galaxy S4 Mini 1100 TL / GM Discovery 700 TL.
Gelebilecek eleştirilere cevaplar!
GM Discovery bu kadar mı kötü? Hayır, tabiki birçok ucuz alt seviye telefona göre gayet iyi fakat bu benim tercihim. İsteyen kıyaslama yapıp GM Discovery'i de tercih edebilir. Ama ben 700 TL parayı gözden çıkıyorsam, Galaxy S3 yerine S3 mini yada S4 mini'yi bi tarafa koyuyorsam, tabiki daha iyisine yönelir, GM Discovery yerine Samsung alırım. He ilerleyen dönemde GM Discovery'nin fiyatı 500 TL'ye iner! o zaman tabiki diğerlerine göre bir adım öne geçmiş olur ve daha iyi bir tercih sebebi çıkar..
GM Discovery Türk malı! Derseniz, Amerika'da kurulan bir şirketin benim için fazla önemi yok diyebilirim. Keşke Türkiye'de kurulsaydı da, ürününü %100 kendisi üretseydi ve dünyaya açılsaydı.. Ona bakarsanız Türk firmalarının çoğu çin'den ürün getirip satıyor, yabancı markalarda dışardan ürünlerini getirip Türkiye'de satıyorlar. Para, her türlü dışarı gidiyor, bazende içeri giriyor. Ki zaten son dönemde birçok yerli dev şirket de yabancılara satılmadı mı?..
Neye göre Samsung diyorsun? Samsung Galaxy S3 bence süper amoled gorilla glass 2 ekranı ve arkasında Samsung desteği olması ile kesinlikle öncelikli tercih sebebi.. GM Discovery'de Gorilla glass ekran var da söylenmiyorsa o zaman geri adım atarım. Ama Gorilla glass ekran yoksa birde bu özelliğin eklendiği GM Discovery'nin fiyatını varın siz düşünün? Ya Nfc? Ya dahili fm radyo? Bunların hepsini GM Discovery'e eklediğinizde fiyatı ne kadar olur dersiniz?? En az 900 yada 1000 TL. Bu özellikleri kullanmayacam diyorsanız o zaman tabiki GM Discovery'i seçebilirsiniz. Tercih meselesi.
Bu bir başlangıçtır. İyidir, güzeldir. General Mobile inşallah bundan sonra kendini daha fazla gösterir ve rakiplerinin önüne geçerek tercih sebebi olur. Ve tabi ürünlerini de kendi üretip %100 yerli malı tercih etmemize vesile olur.. Ve ve ve inşallah Discovery kullanıcıları da aldıkları ürünlerden her daim memnun kalır. Bakalım zaman içinde taleplere bağlı olarak Discovery 2 çıkacak mı yoksa çıkmayacak mı? Çıkarsa bunun bir üstünde olması gereken özellikler nasıl olacak?.. Bekleyip göreceğiz.

Telefon hizlial, hepsiburada gibi sitelerde 600 TL, teknolojix.com sitesinde 544 TL fiyatla satışta.
1-Garantisi var mı ? Var ise hangi firma ?
Telpa tarafından 2 yıl garantisi bulunmaktadır.
2-Oyunlar , uygulamalar vs hafıza kartına kurulabilir mi ?
Evet.Yeni gelen yenilik ile sıkıntısız ayarlardan seçerek hafıza kartına kurabilirsiniz.
3-Gorilla Glass veya benzeri bir koruyucu var mı ?
Maalesef bulunmamaktadır.
4-Telefonun ısınma durumu nedir ?
Telefonun ısınma düzeyi diğer telefonlara kıyasla daha az ısınmaktadır.
5-Oyun performansı ne durumda ?
Şu an ki test ve incelemelere göre üst düzey oyunlarda kasma bulunmamaktadır.Akıcı şekilde oynanmaktadır.
6-Menü arası akıcılık ne durumda ?
Çok akıcı şekilde kullanılıyor.
7-İnternet performansı ne durumda ?
Tarayıcı ve bağlantı hızı çok iyi derecedir.
8-Klavyesi kullanışlı mı ?
Klavye rahat şekilde kullanılabilmektedir.
9-Ahize sesi kaliteli mi ?
Ahize sesi sıkıntısız kullanılmaktadır.
10-Hoparlör seviyesi yeterli mi ?
Çok üst düzey masa da ses az değil yeterlidir.
11-Telefonuma SD-Card almak istiyorum ne alayım?
32 GB’a kadar sd kart alabilirsiniz.Tavsiyemiz class 10 sd kart almanızdır.
12-Uygulama oyun vs eklentileri hafıza kartına kurmak için root gerekli mi?
Hayır.Yeni gelen özellik ile ayarlardan seçerek kurabilirsiniz.
13-Yazılımsal destek var mı ?
Kesin bir bilgi bulunmamaktadır.Fakat yurt dışı yazılım ile geliştirilebileceği tahmin edilmektedir.
14-Rom Cwm gibi yazılımsal destek var mı ?
Telefonun kardeş sürümü diye bilinen yurt dışı cihazlara uyumlu [ Blu Life Play vs.] yada o telefonlara gelen yazılımlar kurulabilir.Ayrıca dünyada çok çeşitli olması sayesinde sıkıntı yaşanılmayağı düşünülmektedir.Fakat kesin değildir.
15-Yurt dışında cihazın farklı adlarla satıldığı söyleniyor doğru mudur , nasıl etkiler ?
Telefonun neredeyse birebir aynı olan cihazları yurt dışında bulunmaktadır.Fakat üretimin GM tarafından yapıldığı söyleniyor.Gerek yazılımsal gerek aksesuar olarak katkı olabileceği düşünülüyor.
16-Aksesuar desteği bulunmakta mı ?
Şu anda Telpa tarafından getirilmiş olmasa da yurt dışında ki adı ile satılan cihazların aksesuarları yurt dışından sipariş edilip getirilebilmekte.
17-Çift Sim Kart Yuvası bulunmakta mıdır ?
Bir micro sim birde normal sim olma üzere çift yuva bulunmaktadır.
18-SAR değeri ne kadar ?
SAR değeri 0,832 W/kg olarak tespit edilmiştir.
19-Her hangi bir uygulama oyun vs market indirme ve kurulumunda sıkıntı var mı ?
Şu ana kadar hiç bir sıkıntı bulunmamaktadır.
20-Görüntü kalitesi ne durumda ?
Ekranın görüntü kalitesinin çok iyi olduğu söylenmektedir.
21-MTK İşlemci nedir ?
Mediatek firmasının ürettiği işlemcilerdir.Özellikle Çin üretimli cihazlarda kullanılmaktadırç
22-MTK İşlemci kalitesi ne durumda ?
Oynanılan oyunlar ve testler sonucunda işlemcinin kaliteli olduğu söylenmektedir.
23-CPU’su nedir ?
Quad-core 1.2 GHz Cortex-A7 bulunmaktadır.
24-GPU’su nedir ?
PowerVR Series 5XT [ PowerVR SGX 544MP ] bulunmaktadır.
25-MTK işlemci modeli nedir ?
MTK MT6589 bulunmaktadır.
26-Batarya kapasitesi ne durumda ?
Li-Ion 1800 mAh batarya bulunmaktadır.
27-Kamera kalitesi ne durumda ?
S3 ile karşılaştırıldığında daha zayıf kalsa da kaliteli bir kamera bulunmaktadır.Resimleri aşağıya eklenmiştir.
28-BLU Life Play , Gionee E3 , Symphony W150 aynı telefon mu ?
Ürünün GM tarafından üretildiği söylenilmiştir.Fakat yurt dışında bu isimlerle neredeyse birebir aynı cihazlar bulunmaktadır.
29-Bildirim ışığı bulunmakta mıdır ?
Maalesef bulunmamaktadır.
30-TV’ye kablosuz görüntü aktar mı yapıyor mu ?
Evet smart tv’lere aktarım yapabilmektedir.
31-Telefonun android sürümü nedir ?
Android 4.2 Jelly Bean bulunmaktadır.
32-AnTuTu vb. test sonuçları nedir ?
13000 civarı puan almaktadır.Aşağıdan resimlerden bakabilirsiniz.
33-Wifi kalitesinde bir sorun bulunmakta mıdır ?
Herhangi bir sıkıntı bulunmamaktadır.
34-Yedek batarya bulunmakta mıdır ?
Şu an resmi satışı bulunmamakla beraber [ Son düzenlenme : 19.06.2013 ] Çin’den yan sanayi getirilebilir.
35-Radyo var mı ?
Telefon üzerinde var fakat aktif değil. Telefonla gelen Storeoid mağaza üzerinden indirip internet gerektirmeden radyoyu kullanabilirsiniz.
36-Renk çeşitliliği var mı ?
3 adet renk bulunmaktadır.Bunlar : Mavi , Siyah ve Beyaz renklerdir.
Etiketler : Samsung Galaxy S3 ile General Mobile Discovery Kıyaslaması, Galaxy S3 ile general mobile discovery Arasındaki Farklar, güncel, s3 ile discovery arasındaki farklar, teknoloji, Etiketler:cindaha iyidiscoveryfarklarfiyatgalaxy s3general mobilehangisikarşılaştırma,kıyaslamaözelliklerözellikleris3 minis4 minisamsungtürktürkiye, general mobile General Mobile Discovery akıllı telefondiscovery 16 GB Discovery 16 gb özellikleri fiyatı, General MobileSamsung,      

Galaxy S3 Galaxy general mobile discovery Farklar fiyat farkı ne kadar, Galaxy S3 ile general mobile discovery tasarım farkları neler, Galaxy s3 general mobile discovery arasındaki farklılılar nelerdir yazılım farklılıkları, general mobile discovery ile Galaxy S3 Arasındaki Farklar Karşılaştırma Video, general mobile discovery ile Galaxy S3 Arasındaki Farklılıklar Karşılaştırma, general mobile discovery s3 den farklılıkları neler neler değişti özellikleri, s3 ve discovery arasındaki farklar neler tasarım yazılım uygulama farklılıkları neler türkiyedeki fiyatı ne kadar olacak, general mobile discovery detaylı inceleme, general mobile discovery çin malımı, general mobile discovery çift hatlımı, general mobile discovery tv limi, general mobile discovery kamerası kaç mega piksel, general mobile discovery s3 arasındaki özellik farkları, general mobile discovery kaç tl, general mobile discovery 2. el fiyatları, general mobile discovery kaçak kaç tl, general mobile discovery kaçak varmı, s3 kaç tl, s3 kaçak nasıl gelir, s3 kaçak nasıl bulunur, s3 kaçak kaç tl, s3 kaçak satışı, s4 kaç tl , s4 kaçak ,

Etiketler: , , , ,

tekrartekrarizle.blogspot.com:
Tv Yaşam,Güncel Blog,Güncel,Son Bölüm İzle , Canlı İzle, Tek parça Full Hd İzle ,Tekrarını izle ,

0 yorum