Discovery ile Discovery Elite Arasındaki Farklar

reklam


General Mobile Discovery ile General Mobile Discovery 2 Arasındaki Farklar




Güncel Fiyat Listeleri İçin Linke Tıklayın
General Mobile Discovery ile General Mobile Discovery2 videolarını izlemek için soldaki linke tıklayın



General Mobile Discovery Elite inceleme, kullanıcı yorumları, teknik özelllikler, fiyat ve performans değerlendirmeleri gibi başlıkları içeren bir Discovery yazısında daha sizlerleyiz. General Mobile Discovery'i Türkiye'de ilk satan alanlardan ve tanıtımını ilk yapanlardan biriydim. Halen cihazımı sorunsuz bir biçimde kullanıyorum. O günden bu zamana yarım yıl geçti. General Mobile'ın satışları tabiri caizse tavan yaptı ve onlar da gerekli hassasiyeti göstererek telefona güncellemeler yolu ile destek verdiler.

 General Mobile tarafından yakında piyasaya sürülecek olan General Mobile Discovery 2'nin özellikleri, tahmini fiyatı ve kullanıcı yorumları gibi başlıkları içeren yazımızı sizlere şuradaaktarmıştık. Bu yazımda da sizlere General Mobile firmasının sektörün devlerine kafa tutacak, onlarla aynı teknik donanımı kullanıp fiyat aralığını düşüreceği ve kullanıcıyı memnun edeceğini düşündüğüm yeni ve güçlü akıllı telefonu General Mobile Discovery Elite'ı tanıtacağım. İsterseniz yazıya cihazın teknik özelliklerini aktararak başlayalım:

GENERAL MOBİLE DİSCOVERY ELİTE TEKNİK ÖZELLİKLER

general-mobile-discovery-elite-özellikler

4 Çekirdek Snapdragon 800 İşlemci
Adreno 550MHz Adreno 330 GPU
3GB Sistem belleği / 32GB ROM
5,5" Full HD JDI Gorilla Glass 3 Ekran
16MP arka, Optik odaklamalı 8MP ön kamera
2500mAh Batarya
Wifi, Bluetoth 4.0, GPS - Glonass

 Teknik özellikler ve antutu sonuçları ile göz dolduran Elite 32 GB hafıza ve Siyah/Beyaz renk seçenekleri ile 1200 TL civarı bir fiyatla satışa sunulacak. Hal böyle olunca cep telefonlarında taksit imkanının da kısıtlanması ile kullanıcılar bu gelişmiş donanım özellikleri ile Elite'ı tercih edeceklerdir kanaatindeyim. Discovery Elite'da enerji tasarrufu sağlamak açısından bu sefer IPS ekran teknolojisi kullanılmadığını öğrendim ve üzüldüm. IPS candır bana göre. Fakat donanımhaber editörü Mesut Çevik yazının devamında sizinle de paylaşacağım yaklaşık 2 saatlik Elite incelemesinde ekranın IPS olmasa da oldukça göze hoş gelen bir yapıda olduğunu ifade etmişti.  Ekranın ayrıca Gorilla Glass 3 teknolojisi ile korunduğunu da belirteyim.

  5.5 inçlik büyük bir ekrana sahip olacak Elite'ın ekran çözünürlüğü ise FULL HD. Hal böyle olunca büyük ekran ve full hd çözünürlük sözünü duyduktan sonra gözlerimiz hemen bataryaya kayıyor. General Mobile Discovery Elite'da 2500 Mah'lık bir batarya tercih edilmiş. Bana göre akıllarda soru işareti bırakacak bir tercih olmuş. 3000 Mah'lık bir batarya çok daha iyi olabilirdi kullanıcılar açısından. Fakat firmanın bunları seçerken fiyat seçeneği ön planda tuttuğunu anlayabiliyoruz. 
  
  8 MP ön kamera ve 16 MP arka kamera ile gelen cihazın kamera kalitesi önceki nesle göre bariz biçimde artmış. Zaten kullanılan mercekler Discovery'ye göre çok daha farklı Elite'da. 3 GB ram ile birlikte gelen cihaz bu alanda Samsung'un Note 3'üne rakip konumunda. Yukarıdaki videoda daha evvel sözünü ettiğim detaylı inceleme de test cihazı ile Mesut Çevik tarafından yapılmış durumda. General Mobile Discovery'de OTG desteği mevcut ki bu pek çok kullanıcıyı memnun edecektir.

  Yine General Mobile Ar-Ge ekibi boş durmamış ve yeni bir launcher ve yeni yazılımsal özellikleri de cihaza eklemek için hummalı bir çalışma içerisindelermiş. Bu çalışmalarlar ilgili detaylı bilgiyi General Mobile genel müdürü Muzaffer Gölcü'nün Twitter hesabından takip edebilirsiniz. Cihazla ilgili benim ilk düşüncem çok büyük ekranlı cihazları sevmediğim için negatif yönde. Açıkçası 1200 TL'yi bu cihazda değil hiçbiir telefona vermem benim için bir telefona verilecek en yüksek tutar 600 TL idi. Onunla da Discovery'i aldım. Yine de telefonlarını oldukça sahiplenen General Mobile Discovery kullanıcıları yeni çıkacak olan Elite modelini beğeneceklerdir diye düşünüyorum. Tahminen Mart ayında piyasaya çıkacak olan General Mobile Discovery Elite ve küçük kardeşi General Mobile Discovery ELite Lite pek çok kesmin ilgisini çekecek gibi görünüyor. Bir sonraki General Mobile yazısında tekrar görüşmek dileği ile hoşçakalın...

General Mobile Discovery ile General Mobile Discovery 2 karşı karşıya

General Mobile’ın Türkiye’de oldukça iyi bir satış rakamı yakalayan Discovery modelinin ardından Discovery 2 modeli Las Vegas’ta yapılan fuarda General Mobile Türkiye Genel Müdürü Muzaffer Gölcü tarafından tanıtılmıştı. Herkes Discovery 2 cihazı hakkında beklenti içine girmişken firmanın Discovery Elite isimli yeni bir modelinin daha çıkacağı öğrenildi.
Discovery Elite isimli bu modelin Mart 2014 gibi tüketici piyasasına sürülmesi bekleniyor. İlk önce Discovery Elite sonrasında Discovery 2 modelinin çıkması bekleniyor.
Discovery Elite modeli General Mobile’ın Discovery modelinde olduğu gibi Çin kaynaklı Gionee firmasının bir modelini baz alıyor. Bu sefer kullanılacak modelin ismi Gionee Elife E7 .
Mediatek işlemcileri bu versiyonda tercih etmeyen firma Discovery 2'de Qualcomm'un Snapdragon 400 modelini kullanıyor. 4 adet özelleştirilmiş Cortex A7 çekirdeğinden gü alan platforma Adreno 305 GPU eşlik ediyor. Adreno 305, 720P için yeterli bir GPU fakat firmanın sürücü konusunda iyi bir oprimizasyon yapmasının gerekli olduğu açık. Zira bugüne kadar bu GPU ile piyasaya sürülen 720P ekranlı telefonlardan çok fazla performans alamadık.
İncelik bakımından bir değişiklik göremekle birlikte, arka kısımda bulunan plastik kapağı aynı daha kolay bataya çıkamak,hafıza kartı takmak için kullanım kolaylığı olduğu sölenen bir kapak modeli olarak bilinmesine rağmen çok kalitesiz duruyor.
General Mobile, aynı zamanda çalkala belleği boşalt ve benzeri sadece Discovery'de olan özelliklerin de patentlerini almak için başvuru yapmış durumda. Firma kendi geliştirdikleri özelliğin şu sıralar başka üreticiler tarafından da yazılıma entegre edildiğini söylüyor.
Arka kısımda yapılan değişiklik flash kısmı direk Kamera merceğinin altına alınırken, ses çıkış yeri kaldırılmış, Samsung yazısı ve kapağı aynı özellik ve konumda olarak üretilmiş. Teknolojinin hızlı bir şekilde ilerlemesi piyasada bulunan telefon miktarı ve yeni cihazları çıkması şuan aldığınız telefonun 2 ay sonra fiyatında ciddi düşüşler yaşanmaktadır.
Samsung AMOLED teknolojisi ilk günlerden bu yana oldukça yol kat etti.Cihazın özelliklerini göz attığımızda 4 GB ram ve 2.5 Ghz hızında çalışan Qualcomm’un Snapdragon 800ac işlemcisi dikkatimizi çekiyor. 4 GB ram miktarının 1 GB lık kısmı sistem ve Adreno 550MHz Adreno 330 grafik birimi tarafından kullanılacak, kalan 3 GB ram kullanıcılara kalacak.
Cihazın bazı özellikleri şu şekilde olması bekleniyor.
  • Qualcomm Snapgragon 800ac 2.5Ghz
  • 32GB ROM + 3GB RAM / 16GROM + 2GBRAM
  • 150.6mm x 75.0mm x 9.5mm boyutlarında
  • 150 gr ağırlığında
  • 5.5 Inch 1920 × 1080 Full HD 400 PPI derinliğinde Ekrn
  • 16.0MP Arka 8.0MP Ön Kamera
  •  Bluetooth 4.0
  • 2500 mAh kapasiteli dahili pil
Kapalı bir yapıda olan cihaz dahili bir pil bulundurduğundan arka kapağının açılma şansı yok. Sim kart yan tarafından takılabilecek.
Discovery Elite Antutu
Cihaz yukarıda resimden görüleceği üzere Antutu Benchmark teslerinde 35.027 puan alarak şu anda piyasadaki Samsung Note3, Samsung Galaxy S4, Lg G2 ve diğer büyük modellerden daha yüksek skor almayı başarmış durumda.
Discovery Elite Renk
Orjinalinde 7 farklı renk seçeneği olan modelde bakalım Discovery Elite versiyonunda kaç farklı renk seçeneği ile bize ulaşacak, hep birlikte bekleyip göreceğiz.

General Mobile firması Discovery adlı modeliyle geçtiğimiz yıla damgasını vurdu. 650TL’den başlayan fiyatlarla satılan General Mobile Discovery, fiyatına oranla sunduğu muhteşem performansla binlerce kullanıcının gönlünü fethetti. Şimdi General Mobile’ın gözü, Discovery Elite ile daha da yükseklerde. Konu hakkında halen resmi açıklama olmasa da, Discovery Elite’in Galaxy Note 3 ve LG G2 gibi piyasanın en güçlü akıllı telefonları kadar güçlü, fiyat konusundaysa 1199TL seviyesine inecek kadar ekonomik olacağı söyleniyor.
General Mobile Discovery Elite, hem Android telefon tutkunlarının hem de biz teknoloji editörlerinin sabırsızlıkla beklediği ürünlerin başında geliyor. Bu telefonu bekleyenler, bu ay içerisinde yani 2014 yılının Şubat ayında gözünü dört açmalı. General Mobile Discovery Elite’i Techno-Labs ekibi olarak yakından takip ediyoruz. Bu telefon ülkemizde satışa çıktığında, detaylı incelememiz sizlerle olacak.
General Mobile Discovery Elite’in muhtemel teknik özellikleri: 
- 5,5 inç Full HD IPS ekran (Gorilla Glass 3 ekran camı)
- 2,5GHz 4 çekirdekli Qualcomm Snapdragon 800 8974AC işlemci
- Adreno 330 grafik işlemci
- 16/32GB dahili depolama alanı
- 3GB RAM
- 16MP arka kamera
- 8MP ön kamera
- 2500mAh pil
- Android 4.2.2 Jelly Bean işletim sistemi

Etiketler:Galaxy S3 Galaxy S4 Farklar fiyat farkı ne kadar, Galaxy S3 ile Galaxy S4 tasarım farkları neler, Galaxy s3 s4 arasındaki farklılılar nelerdir yazılım farklılıkları, Galaxy S4 ile Galaxy S3 Arasındaki Farklar Karşılaştırma Video, Galaxy S4 ile Galaxy S3 Arasındaki Farklılıklar Karşılaştırma, Galaxy S4 s3 den farklılıkları neler neler değişti özellikleri, s3 s4 arasındaki farklar neler tasarım yazılım uygulama farklılıkları neler türkiyedeki fiyatı ne kadar olacak

Discovery ile Discovery Elite Arasındaki Farklar

Etiketler: , , ,

tekrartekrarizle.blogspot.com:
Tv Yaşam,Güncel Blog,Güncel,Son Bölüm İzle , Canlı İzle, Tek parça Full Hd İzle ,Tekrarını izle ,

0 yorum